Tekakor
Recept på Tekakor;
125g margarin
2,5dl mjölk
2,5dl vatten
1 pkt jäst
1dl socker
1/2msk salt
900g vetemjöl
1.Degspad: Smält smöret och tillsätt vatten och mjölk , värm till 37 grader.
2. Smula sönder jästen i en bunke,(använd assistenten). Tillsätt lite deg spad och rör om tills jästen smält. Tillsätt resten av degspadet.
3. Tillsätt mjölet (spara ca. 0,5 dl till ut baket) socker och salt. Arbeta degen i assistenten ca. 4 minuter.
4. Låst jäsa i bunken ca. 30 minuter. Häll upp degen på bakbordet och arbeta ihop den smidig.
5. Dela degen i ca. 16 bollar. Dela degen i mitten sedan fortsätt så blir kakorna lika stora. Rulla dem och lägg 8 bollar på varje plåt.
6. Låt jäsa i ca. 30 minuter.
7. Picka(gör små hål i degen) kakorna innan gräddning. Grädda i 200 grader i ca. 10-15 minuter.
8. Pensla de färdiggräddade kakorna med varm vatten direkt efter gräddning.
