Högrevsgryta
Recept på Högrevsgryta;
Högrev ca 500g
Färska champinjoner ca 6-8st
Ev morötter ca 4st
Grädde 5dl
Högrev ca 500g
Färska champinjoner ca 6-8st
Ev morötter ca 4st
Grädde 5dl
kalvfond ca 50ml
pressad vitlök ca en bit
lök eller lökpulver
lagerblad (2 blad)
svart peppar, salt, och timjan (smaka av)
Redning för att få grytan tjockare
1. Skär kött i bitar
2. Stek köttet lätt i en gryta tillsammans med champinjoner ev morötter med.
3. Häll på all grädde i grytan
4. Häll sedan kalvfond, pressad vitlök, lök eller lökpulver, svart peppar, salt, lagerblad och timjan.
5. Häll i redning för att få grytan lite tjockare.
Låt koka i ca 20 min.
Smaklig måltid!
