Chocklad rutor
Recept på Chocklad rutor;
Kakan:
150g margarin
150g margarin
2st ägg
3dl socker
2tsk vaniljsocker
1msk siktad kakao
4½dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1½dl mjölk
Glasyr:
150g margarin (rumstempurerat)
3-4msk kallt kaffe
2msk siktad kakao
4tsk vaniljsocker
7dl florsocker
Garnera med:
Strössel
1. Smält smör i en kastrull och häll i mjölken låt de svalna
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bakskål.
3. Tillsätt alla torra ingredienser i bakskålen.
4. Häll i mjölkblandningen i bakskålen.
5. Häll sedan smeten i en långpanna 30x40cm
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175g i ca 15min.
7. Tag sedan ut kakan och låt svalna
8. Gör ordning glasyren (viktigt är att margarinet är rumstempurerat och lätt att arbeta med)
9. Bred glasyren på kakan och strö sedan någon härlig och fint strössel på.
