Bullar med vaniljkräm fyllning
Recept på Bullar med vaniljkräm fyllning;
150g margarin (smält 37g)
5dl mjölk (37g)
50g jäst
1dl socker
½ tsk salt
14dl vetemjöl
Vaniljkräm
1. Smält smör i en kastrull och häll i mjölk till 37g
2. Rör ner jäst i mjölk blandningen (försiktigt)
3. Häll socker och salt i mjölkblandningen.
4. Ta en bakburk och häll i ca 7dl vetemjöl, sedan häller du mjölkblandningen i mjölen. Arbeta degen och häll i vetemjöl tills den ej är klibbig.
5. Låt jäsa i minst 30min
6. Tag degen och rulla bollar (i eget tycke och storlek)
7. Tryck med ditt finger ett hål och fyll bullen med kräm
8. Låt jäsa i 30min till.
9. Pensla med (rört) ägg häll på pärlsocker om så önskas
10. In i ugnen på 225g i ca 7-10min
