Saffrans bullar
Recept på Saffrans bullar;
2pkt (1g) saffran
50g jäst
150g margarin
5dl mjölk
1 ägg
½tsk salt
1½dl socker
1,5liter vetemjöl
ägg (vid pensling)
pärlsocker (garnera på bullarna)
1. Smält smöret, häll i mjölken och låt den bli ljummen.
2. Rör ner jästen och tillsätt socker, ägg och saffran.
3. Tillsätt mjölet lite i taget. Knåda degen noggrant eller kör i hushållsassistent. Täck över degen och låt den jäsa i 35 minuter.
4. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Ta upp degen och forma till enkla runda bullar.
6. Låt bullarna jäsa under en lätt fuktad och varm handduk, cirka 30 minuter.
7. Pensla med ägg, och garnera med pärlsocker
8. Grädda bullarna cirka 5 minuter. Låt svalna under bakduk.
